background

fredag 16. juli 2010

Duftende jordbær

Til et duftende jordbær trenger du:
  • rød-rutete stoff, 2 x 12 cm*13 cm
  • grønt stoff, 2 x 8 cm*8 cm
  • broderigarn, lys rosa
  • fyllvatt
  • Naturfarget papirsnor (finnes på Panduro Hobby)
  • eventuelt jordbær duftolje (finnes hos Panduro Hobby)
  • sytråd og nål, og eventuelt symaskin







Fremgangsmåte:
  1. Legg de to rødrutete stoffbitene rettside mot rettside og legg malen av jordbæret oppå. Gjør det samme med blad-delen på det grønne stoffet.
  2. Bruk knappenåler til å holde de to stoffdelene sammen, og tegn av konturene av malen på stoffet med en penn. Øverst på jordbæret er det en striplet linje, og her skal det ikke syes. På blad-delen syes det hele veien rundt, unntatt ca. 2,5 cm åpning som trengs for å vrenge bladet. Denne åpningen syes igjen for hånd etterpå.
  3. Sy nå sømmene på symaskin eller for hånd, og klipp deretter sømrommene ca. 0,5 cm brede. Øverst på jordbæret klippes sømrommet ca. 1 cm bredt.
  4. Vreng jordbæret så sømmen kommer inni. Fyll jordbæret med fyllvatt og brett sømrommet ned på innsiden. Bruk knappenåler til å holde sømrommet nede. Bruk nål og tråd, og sy "opp og ned"- søm rundt hele åpningen, ca. 0,5 cm fra kanten. Når du starter kan du bare lage en knute nederst på tråden, slik at tråden holder seg når du snurper sammen øverst. Fest så tråden slik at ikke snurpingene går opp.

  5. Fortsett med blad-delen. Husk å sy igjen vreng-åpningen. Sy deretter tre sting nær midten av bladet, som vist på bildene. Fest så bladet på toppen av jordbæret slik at snurpingene skjules.

  6. Så lager du prikkene på jordbæret med det lysrosa broderigarnet. Bare sy opp og ned i bæret, ca. 3-4 mm lange sting.
  7. Hvis du ønsker å kunne henge opp bæret kan du sy på en bit papirsnor øverst på jordbæret, under bladet. Man kan også bruke smale blonderester, eller andre snorer.
  8. Hvis du ønsker at jordbæret ditt skal dufte, kan du dryppe noen få dråper jordbærduftolje på det.
Heng jordbæret opp til pynt, eller bruk det som dekor på bordet, i vinduskarmen eller andre plasser. Og så kan du lage mange flere!
(PS: Duftende jordbær kan også henges opp på do for en friskere lukt!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar